Blijf bij je gevoel!

Herken je dat
👉 je bent al een tijdje zoekende naar iets nieuws👈
En dan ineens kom je het tegen. Of mensen zeggen tegen je: "Dit is echt iets voor jou!"
 
Stiekem geeft dit inderdaad wel een erg prettig gevoel. Je krijgt er meer energie van; je wordt vrolijk; of springen de tranen je in de ogen. Wat er op dat moment ook gebeurd. Als dit een positieve uitwerking heeft in jouw systeem, dan mag je er echt wel vanuit gaan dat het klopt.
 
Want er is niemand die jou beter kent dan jijzelf! Dus vraag niet aan iemand: "Wat vind jij ervan? Ik ben aan het twijfelen. Of zal ik het doen?"
Ik kan je garanderen dat er maar weinig mensen zijn die dan op dat moment zeggen: "Ja man, echt super ruig. Ga het doen!"
Die mensen zijn er gelukkig wel nog, maar ze zijn schaars. Want het zit in onze aard om meteen rationeel of negatief te handelen bij zo'n vraag. En dat staat vaak haaks op het gevoel dat jij ervaart.
 
Dus wat wil ik nou eigenlijk zeggen?! DOE HET GEWOON!
 
En ja, als je van start gaat, dan loopt het echt niet zoals jij het in je hoofd had zitten. Want controle en perfectie bestaat niet lieve mensen 😉. Dat is iets wat we denken gecreëerd te hebben, maar het heeft alles te maken met onzekerheid. Dus flikker dat maar snel aan de kant🤪!
 
En daar komt het volgende stuk. Je gaat het bespreken met andere mensen, want nondejukes het loopt niet hoe je het graag zou willen. Dierbaren horen je aan, maken zich meteen weer zorgen (hun angsten) en projecteren dit dan op jouw! En dat mag, want tenslotte heb je hier zelf om gevraagd.
Maaaaaaar nu komt het!
Zit het even tegen, loopt het niet zoals gepland?
Gefeliciteerd! Thats life! Want als alles altijd maar soepeltjes verloopt, dan wordt het leven verdomd saai!
Ik zie dit als een test.
Ik laat de gesprekken altijd op mij inwerken. Denk dan: Oke ik snap dit, maar is mijn gevoel nog hetzelfde?
Als het dan een dikke vette ja is, parkeer het dan even en begin er later weer aan, als je de frustratie kwijt bent.
 
Ik kan jullie vertellen, het is de moeite waard! En soms gaat er zelfs een jaar over heen. En voor iemand, met net zoveel geduld als mij op dit soort vlakken, is dat af en toe best wel moeilijk! Maar echt blijf bij je gevoel❤️.
 
Gelukkig heb ik een aantal hele lieve schatjes om me heen, die me door en door kennen en ook precies weten hoe mijn hoofd en gevoel functioneren!
Weet je wat het mooie is aan deze goudstukken?
Ze oordelen niet, luisteren naar me, confronteren mij dan even super hard en dan laten ze mij met rust.
Meer heb ik niet nodig!
Als je één zo'n persoon in je leven hebt is dat al meer dan genoeg.
Heb je dit niet? Geef dan aan wat je verwacht van iemand en zeg gewoon: "Hey, ik moet even gal spugen want het zit even tegen. Ik verwacht niet dat je het snapt, maar ik moet even ventileren, zodat ik weer met een frisse blik verder kan."
 
Want wat lucht het op hè, als je even je hart kan luchten zonder oordeel😉
 
Dussss waar gaat jouw hartje sneller van kloppen? En de belangrijkste vraag: "Heb jij al actie ondernomen?"
Ik hoor het graag ❤️
 
Liefs,
Laura
Blijf bij je gevoel!