Cursus ontspanningsmassage

Cursus ontspanningsmassage

Tegenwoordig dragen we dagelijks veel verantwoordelijkheden en verplichtingen. Denk hierbij aan werk, studie, sociale verplichtingen en persoonlijke doelen. We streven ernaar om al deze ballen hoog te houden, waardoor we overweldigd kunnen raken en soms het belangrijkste aspect van ons welzijn vergeten: onszelf. Terwijl het te midden van de drukte juist van cruciaal belang is om welverdiende momenten van rust en ontspanning in te bouwen.

Dus, lieve jij, ik heb een cursus ontspanningsmassage ontwikkeld. Deze online massagecursus is een inspirerend traject en nodigt je uit om jezelf de tijd en ruimte te gunnen om te leren, groeien en genieten van het proces van het herstellen van evenwicht en welzijn te midden van de alledaagse hectiek. 

Wat te verwachten van de ontspanningsmassage cursus zelf?

De ontspanningsmassage cursus biedt een uitgebreide leerervaring waarin je basis massagetechnieken leert gebruiken vanuit een holistische visie. Holisme betekent dat de mens gezien wordt als een geheel. Binnen het kader van de massage betekent dit dat niet alleen het fysieke aspect wordt behandeld, maar ook de geestelijke, emotionele en energetische aspecten van het individu. 

De cursus leidt je stapsgewijs door verschillende stappen om een energetische ontspanningsmassage te leren geven. 

 

CURSUS ONTSPANNINGSMASSAGE AANSCHAFFEN

 

Voor wie is een online cursus ontspanningsmassage geschikt?

De veelzijdige online cursus ontspanningsmassage is perfect voor als je de ontspanningsmassage wil leren voor persoonlijk gebruik, om je dierbaren te helpen ontspannen of om je professionele capaciteiten te vergroten. Of het nu gaat om het verminderen van persoonlijke stress of het vergroten van je waarde als professional, deze cursus biedt waardevolle technieken en vaardigheden voor een breed publiek.

Belangrijke vaardigheden en technieken

In de cursus ontspanningsmassage komen verschillende belangrijke vaardigheden en technieken samen, die niet alleen ontspanning bevorderen, maar ook fysiek en mentaal welzijn verbeteren. Hieronder worden enkele van deze essentiële aspecten nader toegelicht. 

Basis massagetechnieken

Basis massagetechnieken vormen de kern van elke effectieve massagebehandeling. Deze technieken zijn van essentieel belang om een therapeutische ervaring te bieden. Zo leer je onder meer basistechnieken voor het masseren van de rug, schouders, benen, voeten, het hoofd en het gezicht. 

Het creëren van een ontspannen sfeer 

Een ontspannen sfeer is cruciaal om de massage-ervaring voor de cliënt te verbeteren en te optimaliseren.  In de cursus leer je vaardigheden voor ademhaling en ontspanning. Zo leer je de juiste handposities om de ademhaling te voelen en te observeren en technieken om spanning in de spieren te herkennen en te verminderen. Dit omvat het navoelen van spieren en het losmaken van spanningsknopen in het hele lichaam.

 

STARTEN MET MASSEREN 

 

Praktische aspecten van een ontspanningsmassage cursus 

De cursus is opgedeeld in 4 onderdelen, te weten adem- en ontspanningstechnieken, rug- en schoudermassage, been- en voetmassage en hoofd- en gezichtsmassage. 

Het aanschaffen van de ontspanningsmassage cursus doe je eenvoudig via de website. Na het invullen van jouw gegevens en succesvolle betaling ontvang je direct een bevestigingsmail en de cursus ontspanningsmassage op het opgegeven e-mailadres. Deze e-mail bevat informatie over de online massage cursus en de instructies voor toegang.

Start vandaag nog met de online cursus ontspanningsmassage

Of je nu jezelf een moment van zelfzorg wilt geven, je professionele diensten wilt uitbreiden of gewoon een waardevolle vaardigheid wilt leren waarmee je het welzijn van jouw dierbaren kunt verbeteren, deze ontspanningsmassage opleiding biedt de kennis en praktijkervaring die je nodig hebt. 

Ontsnap aan stress en spanningen en leer hoe je de innerlijke balans kunt herstellen. Gun jezelf dit kostbare geschenk en ontdek de helende kracht van ontspanning, helemaal op jouw tempo.  

START VANDAAG NOG 

 

FAQ

  1. Wat is het doel van een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage nodigt je uit om jezelf de tijd en ruimte te gunnen om te leren, groeien en genieten van het proces van het herstellen van evenwicht en welzijn te midden van de alledaagse hectiek. 

  1. Wat is het verschil tussen een cursus ontspanningsmassage en een ontspanningsmassage opleiding?

Een cursus ontspanningsmassage biedt een kortere en meer inleidende leerervaring, gericht op het aanleren van basisvaardigheden en technieken van ontspanningsmassage. Een ontspanningsmassage opleiding omvat meestal een meer uitgebreide training, inclusief theoretische kennis, geavanceerde technieken en mogelijk certificering, waardoor studenten zich ontwikkelen tot bekwame en erkende ontspannings masseurs.

  1.  Is voor het volgen van een ontspanningsmassage cursus voorkennis vereist?

Nee, voor het volgen van  een ontspanningsmassage is geen voorkennis vereist. 

  1. Wat zijn de kosten van de cursus ontspanningsmassage?

De cursus ontspanningsmassage kun je aanschaffen voor €134,95.

  1. Wat voor materialen heb ik nodig voor de cursus?

Om te starten met de cursus zijn een massagetafel en massageolie gewenst. Een zoutlamp is optioneel. 

  1. Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus ontspanningsmassage?

Het aanschaffen van de ontspanningsmassage cursus doe je eenvoudig via de website. Na het invullen van jouw gegevens en succesvolle betaling ontvang je direct een bevestigingsmail en de cursus ontspanningsmassage op het opgegeven e-mailadres. Deze e-mail bevat informatie over de online massage cursus en de instructies voor toegang.

  1. Kan ik na het volgen van de cursus ontspanningsmassage vrienden en familie masseren?

Ja. Na het volgen van de cursus beheers je de basistechnieken om vrienden en familie in ontspannen sfeer te masseren. 

  1. Kan ik de cursus combineren met een fulltime baan?

Ja. Omdat je de cursus geheel op eigen tempo volgt, kun je deze eenvoudig combineren met een fulltime baan. 

  1.  Kan ik na het volgen van de cursus ook andere vormen van massage leren

Ja, dit is mogelijk.