Waarom doen we de dingen die dat we doen?!

Dit houdt me al van kleins of aan bezig. Waarom doet die persoon zo. Waarom wordt mij dit aangedaan. Waarom pest die persoon, en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Dit is mijn mening. Al deze nare dingen komen voort uit negativiteit! Denk bijvoorbeeld aan angst, onzekerheid, verdriet, boosheid etc etc. Omdat mensen rond blijven lopen met deze negatieve gedachtes handelen ze soms ontiegelijk wreed.

En waarom laat die andere persoon het dan toe? Waarschijnlijk om dat die persoon ook met negatieve gedachtes en een slecht zelfbeeld rondloopt. Geloof me ik weet waar ik over praat.

DIT IS TOCH ZONDE?!?!?!?!

Op facebook zie je allemaal teksten verschijnen over dat er klaar wordt gestaan voor mensen die niet lekker in hun vel zitten. Ik vraag me dan af wat doen we hier dan aan, en wat doet deze persoon hier dan aan?

Er zullen echt wel mensen bij zitten die klaar staan voor andere mensen maar ook heel mensen doen dit niet. Ze vinden het wel erg wat er gebeurd maar komen nauwelijks in actie.

Ik wil mensen inspireren met deze blog om eens goed om zich heen te kijken en wat meer belangstelling te tonen naar de medemens. Wij doen dit wel binnen Staatsie Vivere maar het lijkt me veel mooier als andere mensen hier ook veel bewuster mee omgaan.

MIJN ADVIES IS DURF JE KWETSBAAR OP TE STELLEN, EN LUISTER OPRECHT NAAR WAT IEMAND TE VERTELLEN HEEFT.

Niet bezig zijn met wat heb ik het druk, en wat moet ik nog veel doen TOON INTERESSE.

Zie je dat mensen niet lekker in hun vel zitten, maar praten ze hier niet over? Vertel dan eens iets over jou eigen situatie. Ten eerste geeft dit bij jezelf verlichting, en wellicht kun je hierdoor iemand inspireren. Dat is toch super mooi?

In deze maatschappij hebben we het allemaal te druk, we zijn sneller geïrriteerd en reageren dit vaak af op andere. We weten allemaal (hoop ik) dat dit niet juist is maar we doen het allemaal wel eens. Word er dan ook sorry gezegd, of dat had ik niet zo moeten doen, maar dit zat me niet lekker en die vraag, of wat jij deed viel even verkeerd? Wie van jullie doet dit?

Vaak gaan we hier helemaal de fout in bij onze kinderen. En wat doen we daarna? Corrigeren wij het en vertellen we wat er aan de hand is, of laten we het erbij omdat ze het toch niet begrijpen? Nou ik kan je vertellen we begrijpen allemaal veel meer dan wat andere mensen denken. Maar als er niet gepraat word zal je er ook nooit achter komen.

En wat gebeurd er dan met het kind? Die moet zich ook weer afreageren en zo gaat de bal rollen. We krijgen pesterijen, ze worden vervelend, weinig eigenwaarde, gaan zich terugtrekken. Ik vind dit jammer. Door dit soort onderwerpen te bespreken leren ze hun eigen emoties ook te benoemen. En durven hierdoor ook sneller aan de bel te trekken omdat ze zien dat dit binnen het gezin heel normaal is. En dat is beter dan alles maar opkroppen.

Mijn advies is:

  • Zie je iemand die niet lekker in zijn vel zit? Geef dan eens mooie complimenten. En vraag of je ergens mee kan helpen. Willen ze dit niet? Bied dan aan om eens een kop thee te drinken. Of stuur een wat vaker een appje.
  • Vertel zelf eens waarom iets niet goed verloopt in plaats van alles maar af te zeiken (excuses voor mijn taalgebruik). Hier word niemand beter van.
  • Geef eens wat vaker complimenten aan je omgeving. Alles wat je aandacht geeft groeit, en wat je geeft krijg je terug (en hoe fijn is dat ;)).
  • Als het gaat om de kinderen. Kijk eens naar wat ze goed doen en benoem dit ook. Je zult ze zien groeien ❤️ hun eigenwaarde gaat omhoog, en zullen dit zelf ook bij broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes doen. Even een voorbeeld dan -> je zit aan tafel en ze willen niet eten. Een iemand begint gelukkig wel (godzijdank 😛) zeg dan hoe goed je het vind, en vraag wat ze het allerlekkerste vinden. En kijk dan eens naar die andere smoeltjes. Die willen ook gevoed worden met positiviteit dus ineens zitten ze allemaal te eten JEEEEEEEEJ! En zo niet goed werk heeft tijd nodig dus geef niet op.
  • Hou je eens bezig met wat er wel goed gaat en benoem dit wat vaker dit geldt niet alleen bij kinderen maar de hele omgeving zal hier in mee gaan. Probeer het maar eens 😉.
  • Als iemand begint met huilen of ze zitten er tegenaan. Trek het er dan uit en zeg dat het goed is. Probeer het niet te sussen. Door dit even te laten gebeuren ontstaat er rust en opluchting. (Of ze moeten zich aanstellen omdat ze iets niet mogen dan is het natuurlijk een ander verhaal J). Door dit te laten gebeuren creëer je vertrouwen en zullen ze sneller hun problemen op tafel leggen. Het is zonde om met opgekropte emoties rond te lopen. Niemand word daar beter van, zo zal het alleen maar erger worden.

Maak jouw omgeving een stuk mooier en begin bij jezelf ❤️.

Liefs,
Laura 

📸 PK Dark Trigger Pics

Waarom doen we de dingen die dat we doen?!