Kwetsbaar

Afgelopen week stond er een fotoshoot gepland. Iets wat ik doodeng vind maarja madam wil weer vanalles en dan zal ik toch echt met de billen bloot moeten!

Gisteren ontving ik deze foto als voorproefje! En stiekem vind ik hem enorm krachtig!

Ook ik zat er regelmatig zo bij! En schaam me er totaal niet voor. En er zullen vast nog wel van deze periodes op mijn pad komen.

Iedereen heeft deze momenten en ze mogen er zijn! Dat maakt ons mens en vormt ons karakter! De periode dat ik er regelmatig zo bij zat en waar deze foto mij in raakt was na de bevalling van de meiden! Wat voelde dit als falen zeg! De zwangerschap verliep soepel maar de laatste week van de bevalling inclusief de tijd daarna was een hel! Ik verloor hier bijna mijn leven, kindjes lagen op de intensive care, het herstel was enorm zwaar (ze gaven mij 9 maanden tot een jaar voordat ik weer fatsoenlijk kon lopen en mijn conditie weer enigszins op peil zou hebben, maar na 3 maanden liep ik weer hoe het hoorde 💪 iets met ownen die handel).

Voor mijn gevoel faalde ik als echtgenote, moeder, vriendin en ondernemer. De papa van onze kinderen heeft 6u in een kamertje gezeten in de hoop dat ik het zou redden! Met zijn gedachten bij de meiden die op de intensive care lagen waar hij ook al alles uit handen moest geven (nog altijd diep respect voor hem). Mijn zoontje had enorm veel moeite om mij in deze “staat” te zien. En dan zak je pas echt door de grond! Wat had ik behoefte aan zijn aanwezigheid maar snapte heel goed dat het belangrijker was om hem hierin de ruimte te geven. In het centrum stapte er huurders op, de functie van mijn ex-man kwam tijdens een van de operaties van Liv te vervallen en BAM daar lagen alle ballen op de grond! Een complete chaos! Ik kon niets anders doen dan mij overgeven aan de situatie en roeien met de riemen die we op dat moment hadden. En fuck gek dit was zwaar! Want als ik iets wil dan laat ik niet meer los! En ineens moest ik toegeven dat het ook echt niet anders kon. LOSLATEN!

Daar lag ik dan. Alleen op een kamertje. Meiden op een paar 100meter afstand, Martin zat in Kelpen bij Milan, en ik lag te creperen van de pijn want mijn maag en darmen functioneerde na die ingreep niet meer. Wat natuurlijk niet gek was... Mijn buik en bovenbenen waren zwart, blauw en paars. Wat was er toch allemaal gebeurd?! Dus het was een lange helse nacht! En stiekem was ik fucking trots! Want hey ik had het overleefd en wat waren ze mooi ❤️❤️ (en dat zijn ze nog steeds  🥰)!

Gelukkig werden we top begeleid in Maastricht. En zorgde ze ervoor dat ik mijn tanden in bepaalde situaties los kon laten. En geloof me dat was voor hun een hele klus 😉😝. Onthoudt goed de zon gaat echt wel weer schijnen! Dan maar “even” leren dansen in de regen. Er zijn iedere dag wel mooie momentjes en hier moeten we aan vast blijven houden om deze periodes te doorstaan. En nu lig ik hier op de bank met een enorme Smile op mijn gezicht. Er volgde na dit nog vele zware procesjes! Maar wat ben ik dankbaar en trots op hoe we het allemaal voor elkaar hebben gekregen!

Ondertussen zijn we gescheiden. Het vuurtje wordt bij ons allebei weer enorm aangewakkerd en we hebben een goede verstandhouding. Het allerbelangrijkste de kinderen! Die doen het super ❤️. Ook dit is even spannend na een scheiding hoe komen de kinderen eruit? Wat heeft dit voor invloed op hun karakter? Ze ontwikkelen zich allemaal op hun eigen manier en als moeder zijnde van mijn aapjes ben ik enorm trots! Had ik van te voren gedacht dat dit allemaal zo zou lopen? Nou uhhhhh nee! Maar ben wel enorm dankbaar voor wat ik geleerd heb en wie dat ik ben geworden. En ja daar hoort ook mijn kwetsbare kant bij!

Geloof me in deze situaties klap je dicht van schaamte en groei je uit elkaar maar maak ruimte om regelmatig over dit soort onderwerpen te praten en schaam je niet! Je gaat ervaren dat jij niet de enige bent die met bepaalde gedachtes rondloopt. Dus lief mens, Toon eens wat vaker je kwetsbare kant en vooral in deze tijd! Niemand kan ruiken wat er in jouw hoofd omgaat. En krop dit alsjeblieft niet op! Als de emmer vol zit ontploft de bom! Geloof me ik kan het weten en daar wordt niemand gelukkig van.

Liefs,
Laura

📸 PK Dark Trigger Pics

Kwetsbaar