Intuïtie

Heb er flink over getwijfeld om deze foto met jullie te delen maar na afgelopen week moet het gewoon en hoop ik dat ik jullie eens flink wakker rammel 😉.
Binnen de praktijk kom ik erg vaak mensen tegen die totaal niet meer weten wat ze nu eigenlijk zelf willen! Hierdoor lopen ze vaak erg onzeker door het leven. Alles is wel “goed” zo maar stiekem zie ik hoe ongelukkig ze zijn.
Al die goed bedoelde adviezen van andere mensen of meningen waar totaal niet om gevraagd wordt beïnvloed de persoon vaak zo heftig dat ze niet de stappen durven te zetten wat ze eigenlijk graag zouden willen doen en steeds verder verwijderd raken van wie dat ze daadwerkelijk zijn. Hierdoor verliezen ze zichzelf helemaal uit het oog! En dit vind ik doodzonde.
Als ik er achterkom wat de persoon doet stralen vraag ik waarom ze er nog niet naar gehandeld hebben en deze zin staat op nummer 1😉 “Het is daar nu de tijd niet voor”
En dan vraag ik me af wanneer is het dan wel die tijd? Verdiend deze persoon het om zo door het leven te gaan? Ze zetten zichzelf aan de zijlijn om andere “gelukkig” te maken. Maar bereik je niet veel meer om eerst eens even met jezelf aan de slag te gaan zodat je nog meer kunt doen voor de lieve mensen om jou heen?
Ben niet bang om mensen in dit proces te verliezen er komen vast en zeker weer andere mensen op jou pad!
Ik ben van mening dat we ons moeten omringen met mensen die het beste in ons naar boven halen! En ons de ruimte geven om te ontwikkelen op de manier die goed voelt voor jou! En tuurlijk handel ik ook vaak uit goed fatsoen of omdat het even moet. Maar als mijn stemmetje zegt dit moet ik niet doen want hier ga ikzelf aan onderdoor dan doe ik het niet. Ik verrek het om continue over mijn eigen grenzen heen te gaan.
En geloof me ik wordt regelmatig flink uitgedaagd!
Deze foto is daar een duidelijk voorbeeld van! Als ouder zak je door de grond als er iets met je kinderen gebeurd. Al helemaal als het niet in jou eigen omgeving gebeurd! Je wil dat iedereen ziet hoe goed jij je staande houdt in deze vreemde omgeving en gaat handelen naar wat jij DENKT dat ze van jou verwachten.
Hier komt bij mij dan altijd de FUCK IT mentaliteit 😝. Ik trek me dan terug kijk wat goed voelt voor mij (om de situatie wat zachter te maken) en dan wat ik in dit geval kan doen om mijn dochter het beste gevoel kan geven dat ze verdiend in deze vervelende situatie. Dus hoppa ik spring gewoon naast haar in bed 🙌. Het interesseert me dan ook echt vrij weinig wat de verpleegkundige daar van vinden en wat me te wachten staat op de O.K.
Door in deze rust te blijven veranderde de hele omgeving. Ik mocht op het bed blijven liggen terwijl we naar een andere etage moesten naar de O.K. Ik verrekte het om uit haar zicht achter het bed of aan de zijkant mee te lopen. En het zorgde voor een mega mooi moment op de operatie kamer! Iedereen vond het geweldig, er werd gevraagd of ze een foto van dit “mooie” moment mochten maken, en er werd zelfs gevraagd aan de collega’s waarom ze dit eigenlijk nooit zelf adviseerde! Dit krijg je ervan als je gewoon dicht bij jezelf blijft mensen 😉. De omgeving gaat vanzelf mee en zo niet dan adviseer ik jou om eens na te denken of dit nog wel zo gezond is voor jou.
Wat ik graag zou willen is dat mensen eens wat vaker stilstaan om na te denken wat ze zelf willen! Waar gaat jou hart sneller van kloppen? En geloof me dit is een procesje dus neem hier de tijd voor en maak niet overhaast beslissingen. Doe dit pas als de wanhoop, onzekerheid en alle angsten ver op de achtergrond zijn! Wij binnen de Staatsie begeleiden jullie graag in dit proces❤️ VERTROUW OP JOUW INTUÏTIE 🙌

Intuïtie