Keeping the mojo going pakket

Himalayazout

Himalayazout heeft de volgende effecten op het menselijk lichaam: het versterkt het afweersysteem, het bevordert het fysiologisch evenwicht, het stimuleert de stofwisseling, het zuivert en ontslakt het lichaam, het vitaliseert en harmoniseert lichaam en dus ook de geest en het vermindert de behoefte aan overmatig zoute, zoete en vette voeding, tabak, alcohol en koffie. Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.

Himalayazout voor in- en uitwendig gebruik

Wit Himalayazout is voor zowel in- als uitwendig gebruik. Het roze Himalayazout is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.Te gebruiken voor een kuurbad. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Er kunnen altijd een paar druppeltjes etherische olie toevoegd worden voor de geur.

Een Sol kan gebruikt worden om te drinken, dagelijks een glas water met een theelepeltje zout. Dit wordt onder andere aanbevolen bij nier-, gal- en blaasstenen, gewrichtspijn, overgangsklachten, reuma, spierpijn, obstipatie, darmaandoeningen, menstruatieklachten en spijsverteringsklachten. Aanbevolen wordt om dagelijks twee liter water te drinken.

Om te gorgelen eveneens een theelepeltje zout in een glas water oplossen. Wordt toegepast bij keelklachten, bloedend tandvlees, slechte adem, beslagen tong, cariës en tandsteen. Verder kan het zout gebruikt worden om te stomen bij hoesten, keelpijn, keelontsteking en verkoudheid.

Voor uitwendig gebruik kan een zoutoplossing worden toegevoegd aan badwater, wat een ontspannen gevoel gaat geven en helpt bij ontgiften en ontslakken. Als voetbad is het werkzaam tegen voetschimmel en prettig bij overmatig transpireren van de voeten. Bij insectenbeten, jeuk of kleine wondjes is het prettig om met een zoutwateroplossing te betten.

Met Himalayazout scrubben is eveneens een mogelijkheid. Maak een scrub of peeling met een heerlijke olie en fijn zout, eventueel enkele druppels etherische olie toevoegen voor een lekker geurtje.

Toepassing Himalaya zout

  • Himalayazout wit, zuivert en harmoniseert. Gebruik het als drinkkuur, vul daarvoor een weckglas met zoutbrokken geheel met water. Na vier uur ontstaat een verzadigde oplossing (Sol) en is het klaar voor gebruikt. Drink elke ochtend op de nuchtere maag een glas water dat verrijkt is met een theelepel Sol.
  • Himalayazout wit gemalen kan ter vervanging van het gewone keukenzout worden gebruikt. Al zijn de zouten niet met elkaar te vergelijken. Voor het behoud van de kwaliteit van het Himalayazout, is het beter het zout niet mee te koken.
  • Himalayazout wit granulaat is voor in een zoutmolen. 
  • Himalayazout roze is zowel cosmetisch als therapeutisch te gebruiken. Gebruik een verdunning. Een theelepel sol (verzadigde oplossing) op een glas lauw bronwater voor oog-, neus- en mondspoeling. Ook te gebruiken voor tandenpoetsen, bij huidproblemen en voor het baden. 
  • Himalayazout deo. De laatste jaren is er steeds meer onderzoek naar het verband tussen het gebruik van deodorants en een toegenomen risico op borstkanker, want het natuurlijke rein.
  • Himalayazout kuurbad reinigt en vitaliseert. Baden in zout water heeft een ontslakkend effect. Gifstoffen en zuren zullen uit het lichaam verdwijnen en er vindt een overdracht plaats van de mineralen die in het badwater zijn opgelost. Het reinigende effect van een dertig minuten durend sol-bad is zelfs gelijk aan dat van drie dagen vasten.

Murray & Lanman Florida Water Cologne 221 ml, inclusief een sprayflesje

Met Florida Water van Murray & Lanman kun je jezelf, je huis én kristallen energetisch reinigen. De mooie fles van Murray & Lanman is meteen herkenbaar voor de liefhebbers. Je kunt Florida water zien als reinigingswater: je kunt het gebruiken om jezelf of bepaalde ruimtes te bevrijden van negatieve energie.

Florida water; werking en herkomst

Florida water is een water dat bloemen – en kruidenextract bevat. Het gebruik van dit spirituele water komt voort uit Sjamaanse tradities. Met name in Peru is dit reinigingswater bekend. Met Florida water kun je jezelf, je ruimte en bijvoorbeeld kristallen, energetisch reinigen. Het water helpt om negatieve energie te verdrijven. Wat dat betreft is de werking vergelijkbaar met smudging (het verbranden van kruiden).

Hiervoor wordt Florida Water bijvoorbeeld gebruikt:

  • Het energetisch reinigen van een ruimte
  • Fysiek schoonmaken van een ruimte of voorwerpen.
  • Het reinigen van edelstenen en kristallen
  • Reinigen van je lichaam.

Florida water is geschikt voor allerlei soorten spirituele reiniging: het reinigt je energieveld (en dat van je woning) van negatieve invloeden. Het werkt daarbij ook in op je chakra’s.

Palo Santo wierook

Palo santo betekent heilig hout en komt van de inheemse indianen  uit de gebieden van Zuid Amerika.
Dit heilige hout werdt al eeuwen geleden gebruikt in verschillende rituelen en ceremonies om de aura en de omgeving te reinigen en te helen van negatieve invloeden.
Dit spiritueel reinigen is overgewaaid naar Europa.

Als je Palo santo brandt geeft het een warme, zoete, zachte geur die stemmingsbevorderend werkt. Deze geur is rustgevend en brengt een vredige en warme atmosfeer in de ruimte.
Bij depressie, negatieve gevoelens, stress en spanning brengt heilig hout rust. Positieve gevoelens worden gestimuleerd.

Doordat de geur rustgevend werkt en concentratie verbetert, is het een uitstekende ondersteuning bij studie en andere activiteiten die concentratie en focus vereisen.
Palo santo heeft niet alleen een positieve en rustgevende invloed op de geest, maar zou ook fysiek vele toepassingen hebben. Zo wordt Palo santo traditioneel gebruikt bij verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten en depressie.

Rhodoniet

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in geval van ruzie en conflicten kan rhodoniet zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Daarnaast worden ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens verminderd. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling. Ook fysiek geneest rhodoniet (inwendige) wonden en vermindert littekens. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, m.s. en auto-immuunziekten.

OF

Drakenbloedjaspis

Werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

 

Pauwenveer

Zo kan een pauwenveer bescherming bieden en staat het voor onsterfelijkheid, schoonheid en waardigheid. Er wordt ook gezegd dat een pauwenveer geluk brengt.

Keeping the mojo going pakket